papayasallad med korianderlime och chilimajonäs

Asiatiska pilgrimsmusslor

Denna rätt är perfekt att ha som förrätt! Lätt att göra, fräsh och en riktig smakexplosion!

4 pers

8 pilgrimsmusslor
1 kruka koriander
1 lime
1.5 dl chilimajonäs
1 liten papaya
2 avokado
1/2 rödlok
2 msk sesamolja, La Tourangelle
salt och nymalen vildpeppar, Gérard Vives

Gör så här:
Hacka koriander och mortla tillsammans med saften från 1/2 lime. Smaka av med peppar och lite salt.

Skär avokado och papaya i mindre bitar- pressa sedan över limesaft. Skiva rödlök i tunna skivor och blanda sedan med papaya och avokado. Salta och peppra lätt och ringla gärna över en smakrik olivolja.

Hetta upp en stekpanna eller grill till hög temperatur. Badda gärna musslorna med hushållspapper om de har mycket vätska på. Halstra sedan pilgrimsmusslorna i sesamoljan. Ca 1 1/2 minut på varje sida. Känn gärna med fingret- musslorna ska ha lite stuns i sig!

Servera genast med de två såserna och den goda avokado och papayasalladen! Lite extra nymalen vildpeppar på skadar inte:)

Papaya avokadosallad

Sesamolja La Tourangelle

 

Varför inte fortsätta på det asiatiska temat och servera dumplings till huvudrätt? För vårt egna favvo recept klicka här!