P&Bs Dadelbalsamkräm

Grillad efterrätt

Grillad ananas med dadelbalsamkräm och vaniljglass – enkelt men åh så gott!

Ingredienser:
P&Bs dadelbalsamkrämP&Bs Dadelbalsamvinager
färsk annanas
rörsocker
vaniljglass se recept nedan

Värm ugnen till150-170grader.
Skär bort kanter och skär ananasen i skivor. Skär bort den hårda “kärnan” och gör skivorna till halvmånar. Lägg skivorna i en ugnsfast form, strö över rörsöcker efter tycke och smak. Ringla över dadelbalsamkräm och in i ugnen i 20-30 min. Frukten ska få färg och mjuk konsistens.

Servera med vaniljglass!

Vaniljglass

Godast är den glass som är hemlagad! Och man behöver inte använda sig av en glassmaskin för att göra en god glass. Det man bör tänka på är att röra om i glassen under tiden som den fryser, så undviker man att iskristaller bildas.

Vi har valt ett recept som det även går bra att använda glassmaskin till. Då vispas inte grädden, utan hälls direkt  i vaniljsmeten.

Ingredienser:
4 port
1 dl strösocker
3 st äggulor
2 dl mjölk
1 st vaniljstång, Werners Gourmetservice
2 dl vispgrädde

Vispa samman socker, äggulor och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg ner den i äggmjölken och låt den sjuda tills den tjocknar, i ungefär3-4 minuter. Dra av vaniljsmeten från plattan och låt svalna. Vill du kyla smeten snabbt, gör då ett kallvattenbad och sänk ner kastrullen. Är vaniljsmeten för varm i det här skedet smälter grädden. Vispa grädden hårt och vänd ner den i vaniljröran. Vid glassmaskin, häll i grädden direkt i den avsvalnade vaniljsmeten och ner i glassmaskinen. Häll i en lagom stor form och ställ i frysen. Rör om i glassen en gång i timmen, de första tre timmarna under infrysningen, sen behöver glassen frysa ytterliggare ett par timmar eller mer. Ställ glassen i kylen för upptining i ca 30 min innan servering!