Verrini Munari Balsamvinäger

Till grillat – Potatissallad med jordgubbar

Verrini Munari BalsamvinägerVi testlagade en rolig kombination som borde locka en och annan! Två svenska sommarklassiker i en maträtt: jordgubbar och färskpotatis! Perfekt till grillat!

Koriander, lime och jordgubbar – en härlig mix som blir extra matig med färskpotatis!

Potatis & Jordgubbssallad

2 port
10 små eller 5 stora färskpotatis
ruccola
ca 10 jordgubbar
körsbärstomater
koriander, färsk
juice från 1 lime
balsalmvinäger Rosso, Verrini Munari
salt och peppar

Koka potatisen och låt svalna, skiva eller dela på hälften. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Blanda med ruccola, körsbäromater, hackad koriander och limejuice. Salta och peppra efter smak. Ringla sist över balsamvinäger. Servera till grillad fisk, kött eller halloumiost – Mums!

Vi hittade ett likande recept på en annan blogg som även det vart riktigt smarrigt! Tillochmed ett trevligt dryckestips på slutet!

JordgubbspotatisPotatissallad

2 port
10 små färskpotatisar
0,5 l jordgubbar
2 nävar ruccola
1 salladslök
10 blad mynta
balsamglaze eller lagrad balsamvinäger
champagnevinäger
basilikaolja
salt och peppar

Börja med att blanda en dressing av champagnevinäger, basilikaolja, salt och peppar och häll den över den strimlade salladslöken i botten på en stor skål.
Koka potatisen, skölj och ansa jordgubbarna.
Lägg den nykokta potatisen i skålen med lök, släng i ruccolan och rör om.
När potatisen har blivit ljummen lägger du i jordgubbarna och rör om.
Avsluta med att ringla över balsamvinäger och garnera med myntablad.

Dryck:  Oppigårds summer pale ale

Receptet och bilden kommer härifrån!