P&B hallonsylt curd

Midsommartårtan

Denna tårta gör succé  – varje gång!

Härligt bärig och söt med jordgubbar, skogshallonsylt och lemoncurd!

Ingredienser

Sockerkaka, grundrecept:
3 st ägg (gärna ekologiska)
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
smör och ströbröd till formen
ca 2 dl Mrs Darlington’s lemon curd
ca 1,5 dl P&Bs skoghallonsylt
ca 3 dl grädde

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Fyll en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter, eller tills kakan är klar (testa med en sticka – om smeten fastnar på stickan så behöver kakan gräddas längre).
7. Låt kakan svalna och dela den i tre skivor.
8. Fördela skogshallonsylten över understa lagret på tårtan.
9. Lägg på en skiva sockerkaksbotten och bred över lemon curd.
10. Lägg på översta skivan och täck med lättvispad grädde, skiva jordgubbar och lägg dem på toppen. Garnera gärna med myntablad!
11. Ät och njut!

P&Bs Skogshallonsylt

 

Vill man ha något syrligare touch – använd istället Mrs Darlington’s Lime curd!

Glad sommar önskar P&B!