Tryffel salt

Tryffel – en smakrik delikatess

Det svarta guldet

Den delikata tryffelsvampen, som finns i flera olika arter, växer bland annat i södra Frankrike och i Italien. Sedan 1999 har även Gotland odlat och skördat tryffel (Bourgognetryffel).Tryffelsalt Savini Tartufi

Tryffel har en lätt nötig och syrlig smak. Eftersom tryffel är så pass kraftig behövs endast en liten touch för att ge karaktär till maträtter. För att smaken ska behållas – tillsätt tryffel i slutetav tillagning eller vid servering!

Vi saluför exklusiva tryffelprodukter från Savini Tartufi i Toskana, Italien:

Tryffelolja – perfekt till att droppa i risotto, gräddiga pastarätter, Risonisallad med färsk sparris, på omelett mm!

Tryffelsalt – läckert till mycket! Ugnspotatis, potatismos, potatisgratäng, sparris, ugnsrostade grönsaker och rotfrukter, pasta, ugnsbakad fisk m.m. Även god på tomat & avokadosallad.

Tryffelhonung – underbart till ostbrickan tex till getostar, till lufttorkad skinka, att ringla på chevré & valnötssallad, glasera kycklingfilé m.m!

Kika in i webbutiken eller kom in till oss i Söderhallarna eller Hötorgshallen

Savini Tartufi är ett litet familjeföretag som startade början av 1920-talet och är nu inne på fjärde generationen. I Toskana, området runt  Palaia, San Miniato och Volterra, är klimatet så fördelaktigt att de kan skörda tryfflar nästan varje dag med hjälp av sina tryffelhundar -olika tryffelsorter beroende på säsong. Tryfflarna väljs sedan ut av familjemedlemmarna  Luciano och Cristiano Savini för att garantera högsta kvalitet.


Vit tryffelolja från Savini Tartufi